Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 45 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vnější faktory působící na výkrm brojlerových kuřat
Taláková, Viktorie
Bakalářská práce pojednává o jednotlivých faktorech, které vstupují do procesu výkrmu brojlerů. Práce pokrývá historii chovu brojlerů až po současnost, přičemž jsou představeni nejdůležitější současní zástupci masných hybridů – Ross 308 a Cobb 500. Jsou uvedeny statistické údaje týkající se aktuální produkce i spotřeby kuřecího masa v České republice a ve světě. Dále jsou zmíněny vnitřní faktory ovlivňující výkrm brojlerových kuřat. V hlavní části práce jsou zkoumány nejdůležitější vnější faktory a jejich souvislost s růstem vykrmovaných kuřat. Dále je v hlavní části hodnocena souvislost mezi koncentrací kuřat na hale a jejich welfare. Závěrem jsou pak jednotlivé faktory zhodnoceny z hlediska jejich vlivu na výkrm. Mezi nejpodstatnější faktory patří čistota a desinfekce haly, krmivo, voda, mikroklima, stelivo a koncentrace kuřat na hale. Na celkových nákladech se nejvíce podílí spotřeba krmiva.
Vliv struktury krmných směsí na parametry metabolismu pomalu rostoucích kuřat
Čumplík, Lukáš
Tato diplomová práce se zabývá vlivem struktury krmných směsí na parametry metabolismu pomalu rostoucích kuřat. V literárním přehledu byla zdokumentována problematika tohoto tématu. V experimentální části byl popsán pokus týkající se zjištění vlivu struktury krmných směsi na retenci dusíku, ileální stravitelnost, parametry orgánů trávicího traktu, histomorfometrické parametry a strukturu trusu. Za účelem výzkumu byl proveden výkrm, ve kterém se sledovalo 120 pomalu rostoucích brojlerů Hubbard JA 57 po 49 dnů. Po dobu výkrmu byly všem brojlerům podávány krmné směsi živinově totožné, lišily se pouze strukturou krmiva. Byly vytvořeny 3 různé struktury – jemná, střední a hrubá. Krmné směsi byly prosévány soustavou sít ke zjištění podílu velikosti částic. Vliv struktury krmných směsí na retenci dusíku byl staticky průkazný (P<0,05) u krmné směsi BR3, kdy se ukázalo, že hrubé částice působí pozitivně na retenci dusíku. U krmné směsi BR2 byly výsledky statisticky neprůkazné (P>0,05). Při zkoumání vlivu struktury krmných směsí na parametry orgánů trávicího traktu, byl zjištěn statisticky významný rozdíl (P<0,05) u výšky svaloviny svalnatého žaludku. U ostatních zkoumaných parametrů byly výsledky statisticky neprůkazné (P>0,05). Co se týče histomorfometrického měření, byl statisticky významný rozdíl (P<0,05) pozorován mezi hrubou krmnou směsí a poměrem výšky klků a hloubky krypt v duodenu a hloubkou krypt v ileu. Zároveň byl vyhodnocen jako statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) mezi strukturou krmiva a strukturou trusu.
Vliv krmných aditiv na konverzi živin a hmotnostní přírůstky masných křepelek
PAPOUŠKOVÁ, Tereza
Náplní této diplomové práce bylo zpracování literárního přehledu k obecnému chovu japonských křepelek a provedení pokusu s cílem zjistit, zda vybraná kombinace prospěšných bakterií bude mít pozitivní vliv na konverzi krmiva, růst a zdravotní stav japonských křepelek. Do pokusu bylo zařazeno celkem 79 kusů japonských křepelek masného typu, z nichž 27 bylo umístěno v pokusných skupinách a zbylých 52 bylo ve skupinách kontrolních. Těmto skupinám byla po celou dobu odchovu zkrmována směs značky Energys Křepelka Mini. Ihned po vylíhnutí a dále každých 7 dní byla všechna zvířata vážena a tato data byla zaznamenána. Během celého pokusu byla také zaznamenávána data o denní spotřebě krmiva jednotlivých skupin. Ze všech pořízených dat byly následně vyvozeny výsledky. Bylo prokázáno, že námi zvolená kombinace probiotik neměla prokazatelný vliv na sledované parametry. Možné důvody těchto výsledků jsou podrobněji rozebrány v kapitole Výsledky a diskuze.
efekty zavedení PEER systému k odchytu drůbeže
ZEZULA, Libor
Práce popisuje správné technologické postupy při naskladnění farmy jednodenními kuřaty, přes vlastní výkrm až po odchyt a naložení. Jsou zde stručně popsány technologie, které usnadňují výkrm, zásady pohody zvířat i správné zacházení s kuřaty při jejich odchytu k odvozu na porážku. Dále jsou popsány různé technologie odchytu kuřat a jejich výhody a nevýhody. K porovnání jsem si vybral detailní popis ručního odchytu kuřat do beden s automatizovaným odchytem technologie PEER včetně investice do této technologie.
Využití pšenice s purpurovým perikarpem ve výživě brojlerových kuřat
Psohlavcová, Tereza
Diplomová práce se zabývá využitím barevného zrna pšenice s purpurovým perikarpem ve výživě brojlerových kuřat Ross 308. Cílem práce bylo vyhodnotit vliv zkrmování pšenice RU 687 12 s purpurovým perikarpem a vyšším obsahem antokyanů na parametry užitkovosti vykrmovaných brojlerů a na jejich metabolismus hodnocený na základě biochemického vyšetření krve. Pokus byl realizován na 240 kohoutcích brojlerových kuřat rozdělených na 2 skupiny (kontrolní a pokusná) po 120 kusech. Kuřata každé skupiny byla rozdělena do samostatných kójí po 20 kusech (6 opakování). První skupina pokusná, byla krmena krmnou směsí s 60% podílem barevné pšenice RU 687 12. Kontrolní skupina byla krmena krmnou směsí obsahující stejný podíl běžné pšenice Bohemia. Pokus trval od 12. do 39. dne věku kuřat. Během pokusu byla kuřata 1 týdně vážena a byla sledována spotřeba krmiva v jednotlivých kójích. Při porážce na konci pokusu byla v každé kóji od 2 náhodně vybraných kuřat odebrána krev pro biochemické vyšetření (celkem 12 kuřat z každé skupiny). Všechna kuřata byla po porážce jatečně zpracována, zjištěna hmotnost jatečně upraveného těla a u části kuřat byl stanoven podíl prsní a stehenní svaloviny. Na základě statistického zpracování a porovnání výsledků byl zjištěn průkazný rozdíl v některých parametrech minerálního metabolismu (v koncentraci hořčíku, železa, aktivitě glutationperoxidázy) a v koncentraci glukózy v krvi. V parametrech spotřeby krmiva, přírůstcích hmotnosti, konverzi krmiva a výtěžnosti nebyly průkazné rozdíly zjištěny. Zařazení pšenice s barevným perikarpem do krmné směsi (namísto běžné pšenice) nemělo na užitkové vlastnosti ani metabolismus vykrmovaných brojlerových kuřat zásadní vliv (pozitivní ani negativní).
Nové trendy vo výžive vykrmovanej hydiny
Janušková, Anna
Tato bakalářská práce se zaobývá jednotlivými druhy drůbeže, které se chovají pro výkrm. Informuje o odlišnostech jejich trávicího traktu. Dále uvádí, které hybridy se nejčastěji vykrmují a jaké výkrmové parametry u nich sledujeme. Věnuje se jednotlivým krmivům, které se používají ve výživě vykrmované drůbeže. Dále jejich zpracování, kompletním krmným směsím a třídění podle jednotlivých vývojových stádií, kterým jsou zkrmované. Také se věnuje dopravníkovým systémům na přepravu krmiva využívaným ve velkochovech. V následujících kapitolách se pojednává o antinutričních látkách a antibiotikách obsažených v krmivech pro vykrmovanou drůbež a jejich dopad na zdraví. Mezi tyto látky patří mykotoxiny, dioxiny, těžké kovy aj. Práce dále uvádí dvě výživové normy pro vykrmované brojlery. Jedna norma uvádí výživové hodnoty pro vykrmované brojlery z roku 2007. Druhá norma uvádí výživové hodnoty pro brojlera COBB 500 z roku 2018. Tyto normy práce porovnává a v závěru uvádí jednotlivé změny.
Výkrm jatečného skotu
Žák, Martin
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku výkrmu jatečného skotu. Zmiňuje se o významu, současně chovaných užitkových typech a stavech skotu. V tuzemsku se stavy od roku 2011, kdy byly na historickém dně, pozvolně zvyšují. Ve světě jsou stále největšími chovateli skotu Indie, Brazílie, Čína a USA. Mezi jatečný skot řadíme všechny chované kategorie: telata, mladý skot, jalovice, voli, býky a krávy. Specializovaný výkrm je v tuzemsku nejtradičnější hlavně u býků a v současnosti i jalovic. Telata, mladý skot a voli jsou specializovaně vykrmováni spíše výjimečně. Tyto údaje potvrzují i počty porážek v tuzemsku. Zahraniční obchod je v České republice v posledních letech v kurzu, čísla vyvezených živých zvířat rostou. Všechny kontinenty světa mezi lety 1990 a 2013 navýšily produkci hovězího masa i stavy skotu, v Evropské unii tomu je právě naopak, stavy skotu i produkce hovězího masa klesly o 50 %. Technologie a techniky výkrmových chovů mají u nás tradici, nicméně je tento systém stále lehce opomíjen. Přednost v investicích a rekonstrukcích mají v současnosti hlavně produkční systému dojnic, odchovny mladého skotu apod. K vykrmovaným zvířatům by se mělo přistupovat stejně jako k vysokoprodukčním dojnicím. Jatečná zvířata máme možnost hodnotit podle celé řady kritérií, kam řadíme například přírůstky hmotnosti, jatečná výtěžnost, porážkové hmotnosti a řadu dalších. Současným žhavým tématem je kvalita masa, protože spotřeba hovězího masa není vysoká, jako byla v minulosti. Na kvalitu masa má vliv spousta faktorů, které nikdy nepůsobí izolovaně, ba naopak se vzájemně ovlivňují.
Výkrm japonských křepelek
KOUBA, Jindřich
Náplní diplomové práce bylo zpracování literárního přehledu k problematice chovu a výkrmu japonských křepelek a provedení praktického pokusu s cílem analyzovat vliv zařazení extrudovaného lnu do krmné dávky křepelek ve výkrmu.
Analýza růstové schopnosti krůt ve vybraném podniku
JANDOVÁ, Lucie
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit parametry výkrmnosti u hybrida B.U.T. 6 ve vybraném podniku. Bylo vyhodnoceno 6 turnusů krocanů. Analýza růstu byla provedena na základě týdenního vážení. Průměrná živá hmotnost ve 21 týdnech věku byla dosažena 21,83 kg. Nejvyšší hodnota byla ve 3. turnusu (22,18 kg) a nejnižší byla ve 2. a 6. turnusu (21,62 kg). Při porovnání s technologickým postupem byly rozdíly průměrné hmotnosti od 5. týdne až do konce výkrmu vyhodnocené jako statisticky významné. Průměrná konverze krmiva byla zjištěna 2,73 kg. Nejvyšší byla v 1. turnusu (2,82 kg) a nejnižší byla v 5. turnusu (2,62 kg). Průměrný inflexní bod byl dosažen ve 14. týdnu (12,1 kg). Nejdříve byl dosažen v 1. a 2. turnusu (13,6 týdnů; 11,7 kg a 13,7 týdnů; 11,4 kg) a nejpozději ve 4. turnusu (15,5 týdnů; 13,6 kg). Průměrný maximální denní přírůstek byl zjištěn 203,1 g (13,6 týdnů). Nejvyšší byl ve 3. turnusu (204,9 g; 13,6 týdnů) a nejnižší byl ve 4. turnusu (195,3 g; 14,3 týdnů). Průměrný úhyn byl zjištěn 6,39 %. Nejvyšší byl v 6. turnusu (8,44 %, resp. 858 ks) a nejnižší byl ve 4. turnusu (4,50 %, resp. 457 ks).
Vyhodnocení přírůstků a jatečné hodnoty králíků v malochovu
HAMPLOVÁ, Michaela
Tato bakalářská práce se zabývá hmotnostními přírůstky a jatečnou výtěžností vybraných kombinací masných plemen králíků v drobnochovu. Pokud chceme, aby králík byl zdrojem kvalitního masa, srsti a kůže, rozhodujícím činitelem je především výživa a krmení. Nejvhodnější je použití krmných směsí podle kategorií. Hlavním cílem výkrmu je zisk jatečně zralých králíků v co nejkratším čase. Nejkvalitnější maso získáváme z mladých zvířat, která jsou poražena ve věku 3 až 4 měsíce. Nejrychleji dosáhli jatečné zralosti králíci kombinace siamský velký x vídeňský modrý, jejichž výkrm trval 109 dní, králíci kombinace kalifornský x vídeňský modrý dosáhli porážkové hmotnosti ve věku 123 dní a nejdéle trval výkrm kombinace kuní velký x vídeňský modrý, a to 137 dní. Naopak nejplodnější byla samice plemene kuní velký, která vrhla a odchovala nejvíce mláďat. Průměrná jatečná výtěžnost všech vrhů se pohybovala v rozmezí 52 až 58%. Nejlepších hodnot jatečné výtěžnosti dosáhli králíci kombinace kuní velký x vídeňský modrý, a to 57,05 %.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 45 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.